Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Handtekeningactie GroenLinks Hengelo tegen btw-verhoging op groente en fruit

303432 IMG 0572 appels

GroenLinks Hengelo houdt zaterdag een handtekeningenactie op de markt in Hengelo tegen de verhoging van btw op groente en fruit. Het nieuwe kabinet heeft in het regeerakkoord een verhoging aangekondigd van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent dat geldt voor de dagelijkse boodschappen. Dat betekent dat ook groente en fruit duurder wordt. GroenLinks vindt dat onacceptabel.

"Groente en fruit zijn om zoveel redenen belangrijk voor ons dat we daar niet meer voor zouden moeten gaan betalen." Tussen 11:00 en 15:00 uur is het mogelijk om een handtekening zetten bij de afdeling bij de Brinktoren op de Hengelose markt.

Een online petitie die vorige maand is gestart door GroenLinks, SP, PvdA en 50Plus samen met maatschappelijke organisaties is inmiddels getekend door meer dan 90.000 mensen. Ook de landelijke voedselwaakhond Foodwatch is tegen de btw-verhoging. Zij vinden zelfs dat groente en fruit btw-vrij moet zijn en houden een e-mailactie. Foodwatch zegt dat het nieuwe kabinet gezond eten niet moet ontmoedigen maar juist moet aanmoedigen. "Maatregelen zijn hard nodig, zes op de zeven Nederlanders eet onvoldoende groente en fruit," aldus Foodwatch.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.