Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelose jongerencentra Cerberus en Innocent grondig opgeknapt

303005 radio innocent

HENGELO De onderkomens van de jongerencentra Cerberus aan de Koekoekweg en Innocent aan de Deldenerstraat worden stevig opgeknapt. De werkzaamheden gaan de gemeente 420.000 euro kosten. Dat gaat waarschijnlijk volgend jaar gebeuren.

De panden zijn nodig toe aan groot onderhoud, zo blijkt uit de resultaten van een onderzoek. Zo moeten de gevels worden gerenoveerd en hersteld, en datzelfde geldt voor de daken, het sanitair, de verwarming, elektrische installaties en de brandmeldinstallatie. Die benodigde 420 mille komt uit het potje reserve accommodaties egalisatie .

Het college van B en W vindt beide centra belangrijke partners op het gebied van jeugd- en jongerenwerk, en daarom is goede huisvesting noodzakelijk. Om de jongeren er veilig en met plezier te kunnen laten verblijven dient er (achterstallig) onderhoud uitgevoerd te worden aan de panden van Cerberus en Innocent. De gemeenteraad moet er nog wel mee instemmen.

Deze jongerencentra worden geleid voor en door Hengelose jongeren op vrijwillige basis. Beide centra krijgen jaarlijks een subsidie van zo n 26.000 euro voor de huur. Verder leiden, beheren en financieren zij de jongerencentra en haar activiteiten geheel zelfstandig met vrijwilligers. Dit sluit aan bij uitgangspunten uit de Hengelose Sociale Visie 2020 en de nota Met Respect , aldus het college in het voorstel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.