Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Grote kunstveiling bij HeArtGallery Hengelo

302915 kunstveiling radio

HENGELO Wegens succes geprolongeerd: in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat in Hengelo heeft op zondag 5 november weer een kunstveiling plaats met werk uit particuliere collecties. Er gaat uiteenlopende kunst onder de hamer: zowel klassieke- als moderne schilderijen, tekeningen, aquarellen en grafiek.

Begin dit jaar organiseerde HeArtGallery een eerste veiling met werken uit de nalatenschap van Gerard en Marijke van der Maar. Het werd een groot succes: de stukken gingen voor een aantrekkelijke prijs naar de liefhebbers en HeArtGallery ontving een deel van de inkomsten. Aanleiding om opnieuw een veiling te organiseren.

Er wordt onder meer werk van bekende kunstenaars aangeboden, waaronder Theo Goedvriend, Hulshoff Pol, Jan van der Leest, Jan Bolink en Kees Verweij. Er zijn twee kijkdagen in de Pop-Up Store naast HeArtgallery, op vrijdag 3 en zaterdag 4 november van 13.00 tot 17.00 uur. Veilingmeester Theo van Stapele neemt de verkoop voor zijn rekening. De veiling staat onder toezicht van notaris Jan Jaap Swerms Suwijn.

De veiling begint zondag om 14.00 uur. Aansluitend kunnen de kunstliefhebbers naar kunstzaal StARTion, op de eerste verdieping van het NS-stationsgebouw, waar dan een verkooptentoonstelling Het Kunstwarenhuis wordt geopend. Het wordt een van de laatste activiteiten, want StARTion sluit eind november de deuren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.