Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

'Dagwinkel' stadhuis Hengelo mogelijk vergaderzaal

302905 radio hoekpand stadhuis

HENGELO De zogenaamde dagwinkel achter het stadhuis wordt een stukje korter: er moet anderhalf tot twee meter af om ruimte te creëren voor het stadskantoor, dat ernaast zal verrijzen. Over de nieuwe functie van het gebouwtje is evenwel nog geen duidelijkheid. Mogelijk wordt het een vergaderruimte voor Hengelose organisaties en verenigingen die af en toe behoefte hebben aan zo n zaaltje.

Maar dat ligt nog absoluut niet vast, zegt een woordvoerder van de gemeente. Het is maar één van de mogelijkheden. Over de andere ideeën valt niet meer te zeggen dan dat er door deze gene af en toe wat geopperd is. Eén ding staat vast: het gebouwtje zal niet worden gesloopt, want het is een onvervreembaar onderdeel van het stadhuisontwerp van architect J.F. Berghoef.

Berghoef situeerde op de vier hoeken van het rijksmonument, dat momenteel ingrijpend wordt gerenoveerd, zulke elementen die bij het stadhuis horen. De meest in het oog vallende is de stadhuistoren. En verder het bordes met trap, de uitkragende raadszaal met kolommen en tenslotte de dagwinkel.

De eerste plannen voor het stadhuis en stadskantoor gingen overigens wel degelijk uit van een sloop van het gebouwtje. En de fracties van CDA en VVD wilden al eens laten onderzoeken of er een openbaar invalidentoilet kon worden ingebouwd. Die is er inmiddels, maar dan aan Langestraat.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.