Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

College Hengelo: snel meer duidelijkheid van ZGT

302784 ziekenhuis radio

HENGELO/ALMELO Bij de ZGT-ziekenhuizen in Hengelo en Almelo verdwijnen tot en met 2019 150 fulltime-banen. De Raad van Bestuur verwacht een groot deel van de banenreductie op te kunnen vangen met natuurlijk verloop, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. De ingreep in het personeelsbestand is nodig om de financiële tekorten van 15 tot 20 miljoen euro op te vangen.

Van de meeste maatregelen zullen patiënten niets merken , aldus het persbericht. Het Hengelose college van B en W betreurt het zeer dat er geen duidelijk is gekomen over de locatieprofielen en de kwaliteit en veiligheid van de acute zorg. Zoals bekend is er ongerustheid over het voortbestaan van de Spoedeisende Hulp in Hengelo. Daardoor blijft ook de onrust bij onze inwoners over de consequenties voor de locatie in Hengelo voortbestaan.

Het schrappen van 150 banen liegt er niet om , aldus het college. We leven mee met het personeel in Hengelo en Almelo. De onzekere situatie en onduidelijkheid zal de komende tijd een grote impact hebben op iedereen die bij ZGT betrokken is. Het college wil snel meer duidelijkheid. We staan erop dat er adequate ziekenhuiszorg aan onze inwoners geleverd wordt. Hengeloërs moeten erop kunnen vertrouwen dat er op tijd goede, bereikbare en betaalbare zorg beschikbaar is als ze die nodig hebben.

Voorafgaande aan de bijeenkomst voor het personeel, dinsdag, waarbij de Raad van Bestuur de bezuinigingsoperatie aankondigde, voerde de Hengelose SP-afdeling actie bij het ziekenhuis om de Spoedeisende Hulp open te houden. De SP vreest dat er geen volwaardig ziekenhuis overeind blijft in Hengelo. De afdeling verzamelde afgelopen zomer zo'n 8.000 handtekeningen van inwoners tegen een mogelijke sluiting van de afdeling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.