Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Kunstzaal StARTion sluit binnenkort de deuren

302265 startion radio

HENGELO Kunstbroedplaats StARTion op de eerste verdieping van het NS-stationsgebouw gaat op 1 december dicht. Eigenaar NS Stations gaat de hele etage verhuren aan NS Reizigers. StARTion heeft twee jaar gebruik kunnen maken van deze ruimte. Gedurende deze periode zijn er verschillende exposities georganiseerd.

Initiatiefnemer en organisator van de kunstzaal is beeldend kunstenaar Pier van Dijk. Hij kon, op zijn verzoek, gratis gebruik maken van de langwerpige ruimte. Voorwaarde daarbij is dat de ruimte weer beschikbaar komt voor NS Stations als er andere plannen of huurders zijn. Daarbij geldt een opzegtermijn van een maand. Dat betekent dat de etage op 30 november geheel moet zijn ontruimd.

Van Dijk heeft de tientjesleden , de grote groep fans en donateurs van StARTion, inmiddels geïnformeerd. Een bittere pil , schrijft hij. Vanwege de waardering voor het zorgvuldig gebruik van de ruimte en de kwaliteit van het gebodene spijt dit NS Stations ten zeerste en zijn ze met een mogelijk alternatief gekomen, waarover later wellicht meer.

De tentoonstelling Het Kunstwarenhuis gaat nog wel door, vanaf zondag 5 november. Maar dan gedurende twee in plaats van zes weken. Verschillende geplande tentoonstellingen komen daarna te vervallen, waaronder de jubileumexpositie Sporen van Ateliers 93 in januari/februari, de solotentoonstelling De derde persoon van Esther de Vries in maart/april, en In Situ in mei/juni, waarbij kunstenaars in StARTion zouden werken en exposeren.

Ook is er op maandag 6 november nog een Bijelkaarkomst die in het teken staat van de brand in Portugal, waarbij het complex Arte no Pendor van de Hengelose kunstenaar Tony Boiso werd vernietigd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.