Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Geen taptoes meer in Hengelo

301055 radio muziekkorps

HENGELO Het is over en uit met de Konings Taptoe Hengelo. Het bestuur van de Stichting Taptoe Hengelo stopt met de organisatie: er komt geen editie 2018. De stichting meldt dat belangrijke sponsoren zich hebben teruggetrokken. Het organiseren van het muzikale evenement aan de vooravond van Koningsdag is financieel niet meer haalbaar.

Als Stichting Taptoe Hengelo betreuren wij het besluit en willen we alle muzikanten, vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en andere betrokkenen van de afgelopen jaren heel hartelijk danken voor vier succesvolle prachtige taptoes , meldt het bestuur op haar website. Aan aanmeldingen van prachtige korpsen heeft het niet gelegen en evenmin aan de inzet van vrijwilligers: daar was geen gebrek aan, aldus de stichting.

In 2014 had de eerste taptoe weer plaats op het marktplein. Deze traditie uit de jaren 50 en 60 werd daarmee nieuw leven ingeblazen door de Hengelose Oranje Vereniging. Een paar jaar later werd de organisatie losgekoppeld en overgenomen door de Stichting Taptoe Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.