Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

BurgerBelangen Hengelo bezorgd over veiligheid kruispunt

300127 radio vmbo 1

HENGELO BurgerBelangen vreest voor gevaarlijke situaties op de kruising Coba Ritsemastraat, Dijksweg en Johannes Vermeerstraat zodra de nieuwe vmbo-school in gebruik wordt genomen. Het is er onoverzichtelijk, stelt fractievertegenwoordiger Marcel Evertzen vast. Hij vraagt het college van B en W om maatregelen.

Er vinden veel verkeersbewegingen tegelijkertijd plaats , aldus Evertzen in zijn brief aan het college. De weg gaat over in een busbaan, het fietspad stopt plotseling en deze wordt ongeveer na 150 meter weer opgepakt. Al met al een nu al onoverzichtelijke verkeerssituatie, zeker wanneer straks de vmbo-school in gebruik wordt genomen en honderden schoolgaande fietsers meerdere keren per dag deze kruising moeten gebruiken.
Ook omwonenden van het kruispunt maken zich volgens Evertzen grote zorgen over de inrichting van hun straat.Evertzen: Een bewoner stelt o.a. voor om een van de weg gescheiden fietsweg (fietsverkeer in twee richtingen), en een voetpad te realiseren. Dit kan nog meegenomen worden in de plannen van Welbions, aangezien die nog in de beginfase zijn.
Evertzen wil nu van het college weten wanneer de kruising wordt aangepakt én de garanie dat dat vóór de oplevering van de vmbo-school gaat gebeuren. Ook informeert hij naar maatregelen in de tussenliggende tijd. De BB-er vraagt ook om met woningcorporatie Welbions te praten over een gescheiden fietsweg langs de Coba Ritsema- en H. Leefsmastraat.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.