Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelose kunstenaar Tony Boiso is alles kwijt door Portugese bosbranden

300037 brand tony

HENGELO - Het levenswerk van de Hengelose beeldend kunstenaar Tony Boiso, Arte no Pendor/Artist in Residence in het Portugese Ervedal de Beira, is deze week volledig door brand verwoest. Het complex was een prooi van de daar om zich heen grijpende bosbranden. Boiso was er met de Hengelose fotografe Jenny de Groot en Christine Weber, ook uit Hengelo.

Het drietal keert vrijdag, terug naar Nederland. Ze zijn ongedeerd, maar een Portugese vriend van Boiso die er ook aanwezig was, ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis. Volgens de Hengelose beeldend kunstenaar Pier van Dijk, die contact met zijn collega had, duurde het vijf uur voordat er een ziekenwagen arriveerde vanwege de branden. Van Dijk: Ze hebben hem vijf uur lang met kletsnatte doeken in leven weten te houden.

Boiso en de anderen zijn volgens hem aan de dood ontsnapt. Ze zijn alles kwijt: kleding, camera s, laptops, paspoorten, vliegtickets. Arte no Pendor is een uitgebreid complex met onder meer een woning en een buitenatelier, waar kunstenaars kunnen werken en waar ook kunstliefhebbers welkom zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.