Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Inwoners Hengelo mogen grijze afvalbak houden

299763 afvalbak1 2

Als het aan het college van de gemeente Hengelo ligt dan mogen burgers van Hengelo hun grijze container voor restafval houden. Uitgangspunt is wel dat de vervuiler betaald voor extra kosten voor deze service. Die is daarmee 36 euro extra per jaar kwijt aan vaste kosten. Daarboven op komt het tarief van het legen van de container. Dit kost 16,50 euro voor een bak van 240 liter en 11,95 voor bak van 140 liter. Twente Milieu zal de container eens in de 8 weken legen. De burger mag dus zelf kiezen welk afvalsysteem de voorkeur heeft. Zelf een zak wegbrengen naar een ondergrondse container of via een eigen grijze bak.

Inmiddels heeft meer dan een derde van het aantal huishoudens in Hengelo de grijze container ingeleverd. Wie dat wil kan de bak straks op verzoek terugkrijgen. Het is de bedoeling dat het flexibele systeem van omgekeerd inzamelen in het najaar van 2018 wordt geëvalueerd. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.