Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

CDA Hengelo wil gratis WiFi in de stad

299569 Wi Fi logo

Als het aan CDA Hengelo ligt dan heeft de stad straks op meer plekken gratis WiFi. Het Europees parlement heeft in september 120 miljoen euro vrijgemaakt voor gemeenten die gratis internet willen faciliteren voor hun bewoners. Als het aan fractievoorzitter Maureen Muller ligt, dan gaat Hengelo zeker meedoen. Toegang tot internet is tegenwoordig een basisbehoefte.

Het Europese project wil gratis internet stimuleren in openbare ruimtes, zoals pleinen, parken, stations en buurthuizen. Alle gemeentes in Europa kunnen binnenkort een aanvraag indienen voor hun stads- en dorpscentra. Muller verwacht dat de gereserveerde pot geld uit Europa snel op is. Het is daarom van belang om er snel bij te zijn. Europa stelt wel eisen aan de faciliteit. Zo moet de verbinding van hoogwaardige kwaliteit zijn, dus kosteloos, zonder reclame en zonder dat de gebruiksgegevens worden verkocht aan derden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.