Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Petitie tegen afsluiting van Boekelosebrug

299107 boekelose brug1

De Boekelosebrug is vanaf maandag 30 oktober voor alle verkeer afgesloten. De oude brug wordt vervangen door een nieuwe brug die begin 2019 klaar is. Tot eind 2018 wordt verkeer omgeleid via alternatieve routes. Een aantal ondernemers en omwonenden maakt zich zorgen over mogelijke verkeersproblemen gedurende 14 maanden en is een petitie gestart.

Initiatiefnemer Robin Schipmann vindt de sloop van de Boekelosebrug en de afsluiting slecht nieuws voor bewoners en ondernemers in Hengelo Zuid. Ik roep iedereen op die regelmatig gebruik maakt van de Boekelosebrug en ieder bedrijf die daar ook veel gebruik van maakt om te protesteren tegen dit besluit van de gemeente.

Schipmann denkt dat er alternatieven zijn om een lange afsluiting te voorkomen en dat is bijvoorbeeld om een nieuwe brug elders op te bouwen en vervolgens te verplaatsen. Ook een tijdelijke noodbrug zou een optie zijn. Een aantal belanghebbenden gaat volgens Schipman bezwaar maken. Handtekeningen van de petitie zullen in het bezwaar tegen deze beslissing worden meegenomen en aan de gemeente worden aangeboden.

Inmiddels heeft ProHengelo vragen gesteld aan het college van B en W na geluiden van ondernemers die zeggen dat zij niet of nauwelijks betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de plannen. De partij wil weten waarom er niet met ondernemers gesproken over de consequenties van het sluiten van de brug en ook waarom de gemeente Hengelo niet heeft gekozen voor het aanleggen van een noodbrug.

Link: https://www.petities24.com/boekelosebrug_dicht
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.