Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

'Roze ouderen' in Hengelo in het zonnetje

297981 radio regenboog

HENGELO - De gemeente Hengelo hangt, net als tientallen andere gemeenten, ook dit jaar de regenboogvlag uit op de Coming Out Dag 2017. Dit jaar is er speciale aandacht voor de positie van roze ouderen : LHBT-ers vanaf 55 jaar.

In Hengelo gebeurt dat onder meer door een vrolijke muzikale middag en een expositie over ouderen, intimiteit en (homo)seksualiteit, beide in het Borsthuis, een expositie met verhalen en foto s van veertien roze ouderen in de bibliotheek en een high tea voor LHBT-55plussers in paviljoen De Ontmoeting.

De vlag gaat woensdagmorgen in top bij gebouw Markant op de hoek Deldenerstraat/Marskant als zichtbare steun voor de LHBT ers: lesbiënnes, homo s, biseksuele personen en transgenders. De Nationale Coming Out Dag benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig voelt. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Kijk voor het complete programma op www.comingouttwente.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.