Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Gemeente Hengelo investeert fors in de stad

295482 ten heuw1

Gemeente Hengelo gaat fors investeren in de stad. Belangrijkste aandachtspunten zijn het centrum en herinrichting van het Industrieplein. Voor deze nieuwe zuidelijke stadsentree is 1,8 miljoen beschikbaar. Daarnaast dalen de woonlasten van de burger. Voor huurders met bijna 6 procent, voor mensen met een koopwoning gemiddeld 2 procent.

De investeringen die Hengelo nu kan doen, is te danken aan de gezonde financiële uitgangspositie die de gemeente heeft. De totale omvang van de begroting is in 2018 zo'n 292 miljoen. Wethouder Mariska ten Heuw is blij dat ook het financiële perspectief voor de komende jaren op orde is. "Het is prettig dat we nu met een positieve blik vooruit kunnen kijken en deze beleidsbegroting met opgeheven hoofd aan de raad kunnen aanbieden."

De plannen voor de binnenstad worden woensdag 27 september gepresenteerd. De gemeente heeft een plan van aanpak opgesteld samen met belangrijkste partners als Bureau Hengelo, Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en Stichting Vastgoed Hengelo (SVH). De vier partijen hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een gezamenlijk plan met concrete ambities, de acties om die te bereiken en investeringen die daarbij horen.

Externe link:

Financieel portaal van de gemeente Hengelo:
financien.hengelo.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.