Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Joop van Rooij uit Hengelo wint Gouden Buur Award Overijssel

295386 Schermafbeelding 2017 09 26 om 154628

Joop van Rooij uit Hengelo is dinsdag verkozen tot Gouden Buur 2017 van de provincie Overijssel. De award is een initiatief van buurtapp Nextdoor. Dit buurtplatform ontving honderden nominaties voor de prijs in aanloop naar Nationale Burendag, afgelopen zaterdag 23 september. Joop zelf blijft er nuchter onder. Hij is verrast en vindt het vooral een verdienste voor zijn eigen buurt, de Woolder Es. "Dit verdienen we allemaal en niet alleen ik."

Martijn Rikkerink is de buurman van Joop die hem nomineerde voor de Gouden Buur Award. Ik denk niet dat veel mensen in de buurt weten van Joop allemaal doet om op de veiligheid en cohesie op straat te letten, daarom verdient Joop het om even in de spotlight gezet te worden , aldus de Rikkerink. Bovendien komen de zogenaamde donkere dagen er weer aan en weet ik dat de de oplettende ogen en betrokkenheid van bewoners als Joop weer extra belangrijk worden voor de buurt. We wonen in één van de veiligste buurten van Hengelo. Met meer dan 600 buren lid op Nextdoor houden we dat zo!"

In Nederland maken bewoners uit meer dan 5.000 buurten al gebruik van Nextdoor om makkelijk contact te leggen: om elkaar te helpen, de buurt veilig te houden, een oppas te vinden of samen een speeltuintje op te knappen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.