Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Gemeente Hengelo organiseert 11e veteranendag

294419 veteranen2016 10jaar hengelo

Zaterdag 23 september is de 11e Hengelose veteranendag, een dag bedoelt als blijk van waardering voor het werk wat zij hebben gedaan (of nog doen). Het is ook een dag waarop veteranen ervaringen en verhalen kunnen uitwisselen, maar ook een dag met ontspanning. Raymond van de veteranencommissie Hengelo vertelt.

Zo n 120 veteranen reageerden op de uitnodiging van burgemeester Sander Schelberg en komen naar de Hengelose Veteranendag. Nederland telt een groot aantal militaire veteranen. Niet alleen de militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw - Guinea zijn ingezet. Er is ook een snel groeiende groep jonge veteranen . Dit zijn oud-militairen die deelnamen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Ruim 50.000 van hen zijn afgezwaaid en nu dus veteraan. In Hengelo wonen 512 veteranen. Naast de veteranendag is er iedere maand in Hengelo ook een veteranencafé, waar veteranen elkaar kunnen ontmoeten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.