Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

In actie tegen groeiende rattenoverlast in Hengelo

293660 rat radiohengelo

HENGELO De overlast van ratten in Hengelo groeit, het aantal meldingen stijgt, ze worden geregeld waargenomen. Volgens de gemeente is dat vooral het gevolg van het feit dat er geen gif meer mag worden gebruikt om ratten te bestrijden.

De gemeente geeft tips om de rattenoverlast tegen te gaan. Het belangrijkste is om geen afval te laten rondslingeren: in de grijze otto s of de ondergrondse containers ermee. En wie daarbij signaleert dat er afval naast de containers ligt: graag even melden bij de gemeente. Nog een belangrijk advies: geen dieren voeren, zoals eenden. Want de voedselrestanten trekken ratten aan.

Hengelo zorgt er zelf voor dat de riolering goed werkt en dicht is, samen met woningcorporatie Welbions pakt de gemeente vervuilde tuinen aan en met Twente Milieu zijn afspraken gemaakt om rotzooi bij containers zo snel mogelijk op te halen. Desnoods worden er extra maatregelen getroffen tegen ratten.

Twente Milieu zorgt voor de bestrijding van ratten. Dat gebeurt vooral met lokdozen, zogenaamde rattenhotels. Volgens de gemeente gaat dat best goed. Alleen is het minder effectief dan gif.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.