Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Koninklijke Erepenning voor Olympia.

292085 logo jubileum 300x186

Handbalvereniging Olympia Hengelo bestaat 100 jaar!!

Ook namens Radio Hengelo TV/ Sportlijn, onze felicitaties.
Tijdens vele activiteiten wat de club organiseerde voor haar leden, was gisteren 9 september de officiële jubileum receptie in zalencentrum De Waarbeek. Daar waar vele gasten uit de handbalwereld aanwezig waren, was ook de Hengelose burgemeester Sander Schelberg aanwezig. Hij mocht Olympia de Koninklijke Erepenninguitreiken als blijk van waardering.
Met 17 teams in de competitie is Olympia een grote handbalvereniging.
Het vlaggenschip is de dames 1 dat thans uitkomt in de 2e divisie landelijk.
In de jaren 90 was Olympia heren 1 het eerste team wat in de eredivisie speelden, men hield het daar 3 seizoenen vol. terecht dat ook hier veel aandacht naar toe ging, terwijl de dames in de eerste divisie ook op een hoog niveau speelden!
Na vaak boven in geëindigd te zijn, promoveerden zij in 1996 en kwamen uit in de eredivisie. Dit avontuur duurde één seizoen, en na veel ervaring opgedaan te hebben konden de dames de draad weer oppakken in de eerste divisie helaas kon men dat niveau niet vasthouden en speelt het nu een aantal seizoenen in de 2e divisie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.