Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

"Heel Oele op zijn kop tijdens De Volkfeesten 2017"

289547 kinderspelen IMG 0862

Heel Oele stond afgelopen weekend weer op zijn kop tijdens De Volkfeesten, dit jaar de 99ste editie. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement met mooi weer en veel bezoekers. Het 99e volksfeest werd vrijdag afgetrapt met een gezellige avond voor de ingezetenen van Oele. Er werd volop bijgepraat en afgelachen tijdens een playbackshow. Zes groepen durfden hun creativiteit te tonen op het podium.

De zaterdag begon met een kinderfeest, met als thema Tirol. De basisschooljeugd leefde zich uit bij de verschillende spelletjes. Het schijfschieten en vogelschieten zorgden in de middag voor de nodige vertier. Er waren houten vogels voor de jeugd, de dames en de heren. De burgemeester en zijn vrouw losten het openingsschot. "Er bleken veel schoten nodig voordat we een nieuwe jeugdkoningin en een koning hadden. Bij de dames leek er minder schot in te zitten, maar ineens was ie eraf," aldus een woordvoerder van de organisatie. Eén van de hoogtepunten op zondag was Tractor-Factor, een behendigheidswedstrijd waarbij hindernissen op een tractor overwonnen moeten worden. Een platte wagen inparkeren zonder de bal van de paal af te duwen was een onderdeel, waarbij vooral de deelnemers met chauffeurs-ervaring het verschil maakten.

Meer weten of foto's zien? Kijk op: volksfeestenoele.nl.

(Bron: Volksfeesten Oele)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.