Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Vragen Lokaal-Hengelo over verlopen bestemmingsplan Hengelo Noord.

289137 bestemmingsplan hasseler es

Lokaal-Hengelo maakt zich zorgen over het verlopen van bestemmingsplan Hengelo Noord en de gevolgen daarvan. Het huidige bestemmingsplan is vastgesteld in 2007, maar deze is volgens de partij op 20 maart 2017 verlopen.

Gemeenten hebben de verplichting om iedere tien jaar hun bestemmingsplan te vernieuwen. Dit staat in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) die op 1 juli 2008 in werking is getreden. Is een bestemmingsplan verlopen dan vervalt volgens de wetgever het recht van de gemeente om leges te innen voor diensten die worden verleend met zaken die direct verband houden met het bestemmingsplan, waaronder vergunningen voor bouw , aanleg- of sloopactiviteiten. Lokaal-Hengelo heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college en wil weten waarom het bestemmingsplan nog niet conform de termijn van tien jaar is geactualiseerd. Ook wil de partij weten wat de financiële gevolgen zijn als er geen leges geïnd mogen worden.

De gemeente Hengelo werkt inmiddels aan een herziening van het bestemmingsplan, dat opgesplitst wordt in twee bestemmingsplannen, één voor de Hasseler Es en één voor Slangenbeek. De procedure voor actualisering van het bestemmingsplan voor de Hasseler Es is eerder dit jaar al gestart. Het voorontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken lag van 19 april tot en met 30 mei 2017 op afspraak ter inzage in het stadskantoor aan de Hazenweg. Stukken zijn ook nog steeds digitaal te raadplegen.

Links:

Voorontwerp Bestemmingsplan Hasseler Es - 2017-04-13
Digitale bronbestanden Bestemmingsplan Hasseler Es

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.