'De KNVB had dat destijds nodig'', zegt Van Halst, die zelf als commericeel manager van FC Twente nauw betrokken was bij de start van het vrouwenvoetbal in Nederland. ''In Zeist was er zo'n gevoel van: 'eindelijk een club die het aanjaagt'. Mooi dat we hier in Enschede toen het initiatief hebben genomen. Daarom vind ik het ook meer dan terecht dat de halve finale en finale hier gespeeld worden'', besluit Van Halst.
Omarmen
FC Twente Vrouwen was een aantal jaar geleden als een van de eersten de dupe van de financiële wanorde bij FC Twente. De vrouwentak en club groeiden zodoende langzaamaan uit elkaar. Volgens directeur Jan van Halst gaat daar verandering inkomen.
''Het is wel de bedoeling om FC Twente Vrouwen weer te omarmen'', zegt Van Halst deze maandag op de forumavond van deze krant. ''We leven op zich niet eens zover uit elkaar. We sponsoren de stichting bijvoorbeeld nog met een bedrag van 100.000 euro.''
Trainingslocatie
Wel erkent Van Halst dat er hier en daar nog winst is te boeken. Zo traint en speelt FC Twente Vrouwen bij ATC'65 in Hengelo, terwijl de overige teams van FC Twente op het eigen trainingscomplex trainen. ''Die trainingsfaciliteiten willen we in de toekomst dichter bij elkaar zoeken.''
Hatrans Lounge
In de Hatrans Lounge van het Enschedese stadion analyseert een panel van vier analisten (Minke Booij, Leoni Blokhuis, Gertjan Verbeek en Jan van Halst) deze maandagavond de prestaties van de Oranje Vrouwen op het EK en wordt tevens vooruitgekeken naar de toekomst van het vrouwenvoetbal in Nederland.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Lars Smook