Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Rabotheater moet met eigen toekomstvisie komen

282695 kadernota repo bruggink1

De gemeenteraad is dinsdag akkoord gegaan met een extra structurele steun van vierhonderdduizend euro aan het Rabotheater Hengelo. De schouwburg moet dit jaar wel met een eigen toekomstplan komen. Dat wethouder Claudio Bruggink van cultuur de afgelopen maanden in Enschede heeft gesproken over vergaande samenwerking, valt niet goed bij de oppositie en het bestuur en Raad van Toezicht van het theater. De relatie tussen het Rabotheater en het college is ondertussen aardig bekoeld na een stevige onderlinge brievenwisseling. Verschillende partijen zeiden zich daarover zorgen te maken.

Bruggink liet in de raadsvergadering weten dat hij aan het Wilminktheater slechts de vraag heeft gesteld hoe Enschede een samenwerking wil invullen. Volgens de wethouder is er niet over een fusie gesproken en wordt daar ook niet op aangestuurd vanuit Hengelo. Het college is voor het herstellen van het onderlinge vertrouwen, maar heeft daarvoor de bal bij de schouwburg neergelegd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.