Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Petitie Lokaal-Hengelo voor behoud volwaardig ziekenhuis al 2700 keer ondertekend

279884 zgt hengelo

De petitie die Lokaal-Hengelo eind juni heeft opgezet voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo, is al meer dan 2700 keer getekend. Veel mensen maken zich zorgen over de voorgenomen bezuinigingen bij Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) en de gevolgen daarvan voor de ziekenhuiszorg in de stad. Onlangs werd bekend dat ZGT 15 miljoen euro moet bezuinigen, ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten.

Veel politieke partijen in Hengelo maken zich zorgen over de negatieve ontwikkelingen bij ZGT. Ook de SP is daarom een eigen handtekeningenactie gestart. Lokaal-Hengelo zegt veel berichten, reacties en vragen binnen te krijgen van verontruste burgers en heeft inmiddels een aparte website met Facebook-pagina en discussieforum opgezet. "Wij proberen zoveel mogelijk belanghebbenden te bereiken en hopen en streven nog steeds op goede samenwerking met de SP en andere politieke partijen en belanghebbenden in Hengelo," aldus de partij.

De website Behoud-Volwaardig-Ziekenhuis-Hengelo (BVZH) is te vinden via: http://www.behoud-volwaardig-ziekenhuis-hengelo.info
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.