Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Schouwburg Hengelo nieuwe naam van Rabotheater

279224 rabotheater1 kopie

Rabotheater Hengelo krijgt een andere naam. Vanaf september, de start van het nieuwe theaterseizoen, heet het theater voortaan 'Schouwburg Hengelo . Directeur Raoul Boer: Deze nieuwe naam past bij onze ambitie waarmee we ons verder ontwikkelen als Podium van de stad . We willen een schouwburg zijn voor alle Hengeloërs."

De nieuwe naam betekent niet dat de Rabobank niet meer is verbonden aan het theater. ""We kennen de wens van het theater om onder eigen naam verder te gaan , zegt Hans Raanhuis, directievoorzitter van Rabobank Centraal Twente. "Als Rabobank voelen we ons zeer verbonden met dit theater. We hebben het altijd een warm hart toegedragen en dat blijven we ook in de toekomst doen." Per 1 juli is er daarom een nieuwe sponsorovereenkomst en steunt de bank het theater jaarlijks met een substantieel bedrag. "De naam Rabobank verdwijnt dus niet helemaal uit het theater. Er is al een nieuw naambord in de maak voor de grootste zaal. Die gaat vanaf september 2017 De Rabozaal heten , aldus Raoul Boer.

Schouwburg Hengelo moet nog meer het podium van en voor Hengelo worden. Daarom verlaagt het theater ook nog eens de tarieven voor speciale doelgroepen zoals de amateur verenigingen en het basisonderwijs. "Straks is het dus voor veel meer kinderen mogelijk om hun eindejaaruitvoering op de planken te brengen in ons theater, aldus Raoul Boer. "We verwachten dat de nieuwe tarieven echt drempelverlagend werken en dat we veel meer kinderen en amateurverenigingen op onze podia mogen begroeten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.