Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Verbijstering bij Lokaal-Hengelo over sluiting Blokker-filiaal in binnenstad Hengelo

278271 blokker hengelo1

Lokaal-Hengelo heeft met verbijstering gereageerd op het bericht dat winkelketen Blokker het filiaal in het centrum van Hengelo gaat sluiten. De partij wil van het College van B en W weten of er actie wordt ondernomen om vertrek van Blokker te voorkomen. Ook wil de partij weten waarom er niet meer wordt gedaan om meer aanspreekbare winkels naar het centrum van Hengelo te halen en welke actie op korte termijn wordt ondernomen tegen de verdere aftakeling van de binnenstad. Lokaal-Hengelo verwijst ook naar 'een sterk gerucht bij Hengelose ondernemers dat mogelijk ook HEMA plannen heeft om de binnenstad van Hengelo te verlaten.

De partij is verder verbaasd dat Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) zich overvallen voelt door het nieuws van de sluiting van Blokker. SCH is juist opgericht is om dit soort zaken als eerste te vernemen en eventueel te reageren en te voorkomen. Na de sluiting van V&D en vele andere zaken in de binnenstad is dit een slechte zaak en wij vragen ons echt af hoe we SCH weer een prominente plek kunnen geven zodat ze wel goed worden geïnformeerd en kunnen meewerken aan een bruisende binnenstad. Voorlopig zien we nog steeds een leegloop."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.