Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Cameratoezicht in binnenstad Hengelo bewijst waarde

267520 camera2

Als het aan het college van B en W ligt, dan wordt ook de komende jaren gebruik gemaakt van cameratoezicht in de binnenstad van Hengelo en mogelijk zelfs uitgebreid. Uit de Evaluatie cameratoezicht Hengelo 2013-2016 blijkt dat cameratoezicht in het centrum zijn waarde bewijst in het handhaven van de openbare orde in het uitgaansgebied. Het heeft een sterke preventieve werking en is voor de politie een waardevol instrument als repressief middel in geval van calamiteiten.

In de binnenstad van Hengelo zijn op diverse plekken camera s geplaatst, waaronder de Beekstraat, hoek Pastoriestraat-Willemstraat-Marktstraat, Willemstraat-Langestraat, bij het stadhuis en de Marktsteeg. De afgelopen jaren zijn camerabeelden meerdere keren gebruikt voor opsporing van daders van vooral ernstige geweldsincidenten. Het college heeft de gemeenteraad gevraagd zich uit te spreken over de inzet van cameratoezicht in de periode 2017 - 2021 en met aanbevelingen te te komen over verplaatsing en mogelijk uitbreiding van het aantal cameraposities.

(Foto: gemeente Hengelo)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.