Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO 'Groetjes uit Dalian' aflevering 3

263500 Groetjes uit Dalian 3 1

In de derde aflevering van 'Groetjes uit Dalian' is te zien hoe een groep scholieren uit Enschede de Chinese muur bezoekt. Daar maken de scholieren natuurlijk veel foto's, maar ze worden zelf ook weer gefotografeerd door Chinezen.

De groep scholieren van het Bonhoeffer College is Tweede Paasdag vertrokken naar China. Ze bezoeken onder meer de Enschedese partnerstad Dalian voor een uitwisseling met de prestigieuze kunstschool No. 15. Verslaggever Jadrike Boels maakt namens Newsroom Enschede, het samenwerkingsverband tussen TV Enschede FM en TC Tubantia, dagelijks een vlog. Bekijk de beelden hieronder.

Partnersteden
Enschede heeft een samenwerking met twee partnersteden: sinds de jaren 80 met Palo Alto in de Verenigde Staten en sinds 2009 met de Chinese havenstad Dalian. Beide steden liggen in regio s die worden bestempeld als meest innovatieve ter wereld .

Uitwisseling met Dalian
De directeur Educatie van de gemeente Enschede sloot in 2013 namens het Bonhoeffer College een overeenkomst met Dalian No. 15 Middle School. Hierin is afgesproken dat beide scholen uitwisseling van docenten en studenten bevorderen om het kunstonderwijs te professionaliseren. Het Bonhoeffer werkt hierin samen met Aki ArtEZ. Een Enschedese onderwijsdelegatie, bestaande uit onder meer locoburgemeester Marijke van Hees en Hans Hampsink namens het Bonhoeffer College, bracht in het voorjaar van 2014 een bezoek aan Dalian. Hier kwam het idee voor een Enschedese uitwisseling tot stand.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.