Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Pilot themasporthal in Veldwijk kan van start

263300 volleyball1

Sporthal Veldwijk wordt de thuisbasis voor volley- en handbal in Hengelo. De handbalverenigingen Donar en Olympia en de volleybalverenigingen ATC en Webton starten in het nieuwe sportseizoen 2017/2018 met een gezamelijke pilot in de Veldwijkhal die twee jaar duurt. De gemeente Hengelo wil sportaccomodaties slimmer benutten door bepaalde sporten te clusteren in een themahal. Dit kan de samenwerking tussen verenigingen stimuleren. Ook kunnen materialen gedeeld worden en opstellingen blijven staan in de hal.

In januari is de gemeente begonnen met het voeren van gesprekken met vertegenwoordigers van gebruikers van de vier sporthallen in Hengelo (Veldwijk, Hasseler Es, Slangenbeek en OSG). Het was een intensief proces met een vijftal bijeenkomsten waarop verschillende sportverenigingen aanwezig waren. De verenigingen zijn zelf met elkaar aan de slag gegaan om te kijken waar mogelijkheden liggen. Daar is een samenwerking uit voortgevloeid tussen de handbalverenigingen Donar en Olympia en de volleybalverenigingen ATC en Webton.

De gemeente heeft gesprekken gevoerd met de gebruikers die geen plek meer hebben in de Veldwijkhal. Met hen is er in overleg naar een alternatief gezocht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.