Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

VIDEO: Twickel College winnaar Scholierendebat

262003 leerlingen twickel1

Het Twickel College heeft het Scholierendebat 2017 gewonnen. Met name op het gebied van argumentatie en teamwork scoorden de debaters van het Twickel College hoog. Het team won een wisselbeker en een cheque van 250 euro, te besteden aan de debatcultuur op school. Poppodium Metropool stelde concertkaarten beschikbaar voor alle teams.


Het Scholierendebat stond dit jaar voor het eerst onder leiding van wethouder Claudio Bruggink. De hoogste klassen van havo en vwo van het Bataafs Lyceum, het Montessori College, het Twickel College en Lyceum De Grundel gingen in zes rondes met elkaar in debat.

De stellingen waarover de leerlingen discussieerden, varieerden van de terrassen in Hengelo moeten uitgebreid worden tot pas de lestijden op middelbare scholen aan aan het bioritme van pubers'. Verder werd gedebatteerd over het wel of niet strafbaar stellen van pesten, vrouwen moeten voorrang krijgen als zij solliciteren naar topfuncties, geef fietsers vaker groen licht en artsen moeten de mogelijkheid krijgen om patiënten te weigeren met een ongezonde leefstijl.

De teams waren in de debatten erg aan elkaar gewaagd. Ze wisten het publiek in de zaal te overtuigen met hun argumenten en stevige oneliners, zoals winkels die bedolven worden onder de terrassen en de sixties housewives attitude . De hele zaal applaudisseerde ook toen een van de debaters aan de hand van een gekreukeld papiertje weergaf hoe iemand die gepest wordt er altijd littekens aan overhoudt. De laatste twee rondes verliepen volgens een zogenoemd 360 graden debat.

(Bron: Gemeente Hengelo)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.