Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Nieuwbouw stadskantoor kan beginnen

De renovatie van het stadhuis en de nieuwbouw van het stadskantoor kan definitief doorgaan. De bezwaarperiode op de voorgenomen gunning aan drie partijen is verlopen en daarmee is de gunning definitief. Op 1 juni 2017 start de bouw en kan de eerste schop de grond in. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2019.

Verantwoordelijk wethouder Marcel Elferink is blij dat er geen bezwaren zijn ingediend en dat nu snel met de bouwwerkzaamheden begonnen kan worden. "De nieuwbouw van het stadskantoor geeft de binnenstad een krachtige impuls. Belangrijk voor meer levendigheid in de binnenstad en goed voor de Twentse werkgelegenheid."

De volgende partijen gaan aan de slag: voor de nieuwbouw van het stadskantoor is Van Wijnen in combinatie met Trebbe geselecteerd, voor de renovatie van het stadhuis is het Koopmans, en voor het installatiewerk van beide gebouwen Croonwolter & dros.

(Bron: gemeente Hengelo)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.