Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Muizenval wordt snelheidsduivel bij Oyfo Techniekmuseum

258058 mousetrap oyfo1

Binnenkort is het weer zover; Oyfo Techniekmuseum in Hengelo organiseert alweer voor de zevende keer de Open Kampioenschappen Mousetrap Car Race . Leerlingen van scholen uit de hele regio strijden tegen elkaar om de grote glimmende wisselbeker, de Mousetrap Car Race Trofee. Oyfo Techniekmuseum is een onderdeel van Oyfo Kunst & Techniek, de samensmelting van Techniekmuseum HEIM, CREA en Muziekschool Hengelo.

De opdracht aan de scholen klinkt eenvoudig: ontwerp en maak een voertuig dat alleen wordt aangedreven door de veer van een eenvoudige muizenval. De resultaten zijn ieder jaar weer verbluffend, de meest inventieve en vernuftige autootjes racen over de wedstrijdbaan in Oyfo Techniekmuseum.

Er zijn drie onderdelen waarop het voertuig wordt beoordeeld: snelheid, de totaal afgelegde afstand en originaliteit & creativiteit. Voor ieder onderdeel is er, voor het winnende team, een leuke prijs te winnen. De school die op donderdag 1 juni het best scoort op het totaal van de drie categorieën mag de wisselbeker meenemen en bovendien op bezoek bij United Springs (een bedrijf uit Hengelo, dat zich richt op het vinden van de juiste veeroplossingen voor diverse veertoepassingen).

De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De eerste aanmeldingen stromen alweer binnen. Wil jij met je klas meedoen, vraag dan snel of je juf of meester jouw school opgeeft. Aanmelden kan nog t/m 10 april a.s. via [email protected].

(Bron: Oyfo)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.