Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Al 65 koren voor Amusing Hengelo

248404 MG 1808zw

Op 10 juni 2017 organiseert de Stichting Vocale Promotie Hengelo voor de 12e keer het Korenfestival Amusing Hengelo. Al 65 koren hebben zich ingeschreven, laat de organisatie weten. Bij de 12e editie komen koren van allerlei genres naar de binnenstad van Hengelo. Grote en kleine popkoren, gospelkoren, shanty-koren, a capella-ensembles, barbershop-singers, folk- en wereldmuziek.

Alle koren verzorgen twee keer dertig minuten een optreden op twee van de twintig binnen- en buitenpodia in het centrum van Hengelo. De dag begint voor de koren om 10:00 uur met een Sing-in, om de stemmen op te warmen. Daarna zijn van 11.00 tot 17.00 uur de optredens. De afsluiting van het festival is zoals gebruikelijk weer op het Schouwburgplein in Hengelo.

Nieuw: Amusing-Kids Podium

Bij deze 12e editie is de aandacht voor kinderkoren anders dan andere jaren. Er is een speciaal podium voor basisschoolkoren en kinderkoren in de leeftijd tot 14 jaar. Daar kunnen de kinderen laten horen en zien wat ze kunnen. De jonge talentjes krijgen een 20 minuten optreedtijd en hebben een vrije liedkeuze. Dat betekent geen jury-beoordeling, maar wel de vrijheid van het eigen repertoire. Heeft het koor nog niet genoeg eigen repertoire, dan zijn er liedjes uit voorgaande Amusing jaren beschikbaar.

Alle informatie over dit festival is te vinden op www.amusing-hengelo.nl

(Foto: Amusing Hengelo)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.