Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Lokaal Hengelo tegen leegstand Wilhelminaschool

244997 wilhelminaschool1

Lokaal Hengelo maakt zich zorgen over de toekomst van de Wilhelminaschool nu EMGA Vastgoed haar bod aan Oyfo heeft ingetrokken. Hierdoor is het aannemelijk dat de fusie-organisatie van HEIM/CREA en de muziekschool zal uitwijken naar een alternatieve locatie. Lokaal Hengelo zegt dat aanpassen en verbouwen van de Wilhelminaschool tot techniekmuseum de Hengelose gemeenschap miljoenen heeft gekost.

Wij zijn pertinent tegen een scenario dat de Wilhelminaschool leeg komt te staan en onze voorkeur gaat uit dat het Heim daar blijft gehuisvest, zodat de miljoenen investeringen niet verloren gaan.

In een brief heeft Lokaal Hengelo het college maandag om opheldering gevraagd. De partij vraagt onder meer om de toezegging dat de Wilhelminaschool als Rijksmonument in haar glorie blijft bestaan, in het geval het techniekmuseum toch naar een andere locatie verhuist.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.