Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Ook komend jaar subsidie voor groene daken

232743 20161123 groen gras

Inwoners van Hengelo kunnen ook in 2017 subsidie krijgen voor hun groene dak. Een groen dak is een dak dat bestaat uit groene bedekking, zoals mos en sedum. Op de site van de gemeente Hengelo kunnen bewoners de subsidie aanvragen én bekijken of hun dak geschikt is voor groene bedekking. Voor het hele jaar stelt de gemeente Hengelo 20.000 euro beschikbaar. De subsidie is bedoeld voor particuliere woningen (zowel eigendom als huur), schuurtjes en bergingen. Ook Verenigingen van Eigenaren, sportaccommodaties en panden die zowel geschikt zijn om te wonen als te werken komen in aanmerking.

Wethouder Marcel Elferink is blij dat de regeling voor groene daken is verlengd: Een groen dak heeft meerdere voordelen, zowel voor het milieu als voor de portemonnee van onze inwoners , aldus Elferink. Zo zorgt een groen dak voor betere isolatie en daarmee voor verkoeling in de zomer en comfortabele warmte in de winter. Dat scheelt stookkosten. Daarnaast nemen groene daken fijnstof op. Daarmee zorgen we voor schonere lucht. Maar je kunt ook denken aan betere waterberging, meer biodiversiteit en minder hittestress in de stad. Bovendien ziet het er ook een stuk mooier uit. Het is een goede zaak dat we met deze subsidie Hengeloërs kunnen blijven stimuleren. (Bron: Gemeente Hengelo)

Meer informatie op: www.hengelo.nl/groendak
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.