Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

€œHuisvesting asielzoekers niet ten koste van Hengelose woningzoekenden €

232732 kasbah woningen hengelo

Asielzoekers die in Nederland een verblijfsvergunning krijgen, hebben recht op een sociale huurwoning. Wiert Wiertsema van oppositiepartij ProHengelo is bang dat de huisvesting van deze statushouders ten koste gaat van Hengelose woningzoekenden. Op het moment dat je te weinig huurwoningen hebt, dan gaan die nieuwkomers concurreren met Hengeloërs die ook een woning zoeken. Wij willen dat er voldoende huurwoningen beschikbaar zijn voor die statushouders en dat er geen concurrentie gaat optreden.

Het raadslid voor ProHengelo denkt dat verschillende bevolkingsgroepen zo met elkaar gaan concurreren op de woningmarkt. Het zet mensen tegen elkaar op en dat moet je niet hebben. Een alternatief dat Wiertsema zelf heeft, is kijken of je leegstaande kantoorpanden kunt ombouwen tot woonunits. Mensen zijn dolblij als je geen woning hebt en daar mag wonen, want een dak boven je hoofd is - na eten en drinken - toch het allerbelangrijkste. Een ander idee is het neerzetten van tijdelijke woonunits. In Hengelo hebben we zat grond om die dingen neer te zetten, maar ook dat idee is van tafel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.