Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Hengelo 25ste op lijst 'Schoonste Winkelgebieden 2016 €™ verkiezing

231308 zwerfafval1

Hengelo scoort ruim voldoende als het gaat om de aanpak van zwerfafval. In de categorie middelgrote gemeenten van de verkiezing Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016 staat de gemeente op de 25ste plaats. Kampen in de provincie Overijssel is de winnaar in deze categorie. Dat maakte Nederland Schoon vandaag bekend tijdens het landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon . Vier gemeten winkelgebieden van Hengelo kregen samen een gemiddeld rapportcijfer van 6,86. Winkelcentrum Hasselo is het schoonste winkelgebied van Hengelo met een 7,2 op plaats 129.

Nederland Schoon organiseert jaarlijks de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing. Hiervoor wordt elke zomer een onderzoek uitgevoerd. Voor dit onderzoek zijn bezoekers van 559 winkelgebieden ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Op de ranglijst met grote gemeenten komt de Haarlemmermeer als beste uit de bus.

Rapportcijfers Hengelo

129 Hasselo 7,21
255 Centrum 6,94
318 Groot Driene 6,80
423 Hengelose Es 6,49

Links:


Nederland Schoon: Rapportage Hengelo (PDF)
Ranglijst grote en middelgrote gemeenten (PDF)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.