Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Longread over sociale huurwoningen in Hengelo

Sociale huurwoningen zijn onderdeel van een actuele discussie. Gemeente Hengelo is bezig met het opstellen van een woonvisie met Gemeente Borne voor de komende jaren. SP-raadslid Vincent Mulder stelde onlangs in een persbericht de vraag "Hoeveel huurhuizen zijn er nodig voor grote vraag naar betaalbare woningen?". Het College van B en V wilde aan de hand van studiogasten meer weten over dit actuele thema.

Een vraag over een onderwerp waar het radioprogramma het College van B en V van Radio Hengelo TV graag meer over wil weten: sociale huurwoningen. Hoe lang duurt een zoektocht naar een sociale huurwoning in Hengelo? Het College van B en V probeert met studiogasten én luisteraars thema's uit de actualiteit begrijpelijk te maken. Zo was er eerder een uitzending en een longread over de lokale binnenstad.

Om meer te weten te komen over de lokale, regionale en nationale context van sociale huurwoningen kwam het programma tot het idee om drie thema-uitzendingen over sociale huurwoningen te houden. Met verschillende studiogasten is op zoek gegaan naar antwoorden op drie vragen die ons kunnen helpen bij het beter begrijpen van de verschillende contexten als het gaat om sociale huurwoningen:

1. Waarom sociale huurwoningen wel of niet een probleem zijn in Hengelo?
2. Wat kan de rol van leegstand in de binnenstad zijn als het gaat om sociale huurwoningen?
3. Wat zijn voorbeelden van herontwikkeling van sociale huurbouw?

Hoe de studiogasten de vragen beantwoordden valt te lezen in de speciaal geschreven longread door het programma. Dit verslag geeft de antwoorden weer van de studiogasten op de vragen. Te gast waren Vincent Mulder (SP Hengelo), Wiert Wiertsema (ProHengelo), Eric Markvoort (Welbions), Roel Kok (VVD Hengelo), wethouder Marcel Eflerink en Paul Benneworth (Universiteit Twente).

Wat zou jij graag als volgend thema zien? We horen het graag van je via [email protected]! Het College van B en V wordt iedere vrijdag 20:00 op Radio Hengelo TV gemaakt door Guus Beerlage, Joost Rensink, Jasper Schrijvers, Maikel Kessing en Willem-Jan Velderman.

https://benvhengelo.wordpress.com/2016/08/02/longread-socialehuur074/
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.