Nu nog zijn Enschedeërs met grof vuil toegewezen op de afvalpleinen aan de Vlierstraat (Zuid), Lenteweg (Oost) en Binnenhaven (West). Elk brengpunt hanteert zijn eigen openingstijden. Door een centraal afvalbrengpunt voor de hele stad te maken, komt er een einde aan die afzonderlijke situaties. Een centraal afvalbrengpunt past bij de doelstellingen die de gemeente zichzelf heeft gesteld als het gaat om afvalscheiding, bijvoorbeeld het scheiden van minimaal achttien verschillende afvalstromen.
Door de intrede van het nieuwe afvalbeleid diftar, waarbij bewoners gaan betalen voor de hoeveelheid afval die zij aanbieden, moeten inwoners worden gestimuleerd om zo veel mogelijk afval te scheiden. Daarbij is een centraal afvalbrengpunt met ruime openingstijden geen overbodige luxe.
Het onderzoek van de gemeente richt zich vooral op de locatie aan De Ossenboer, omdat de huidige bewoner van het adres, Onderhoud Enschede, gaat verhuizen. Voor de zomer verwacht het gemeentebestuur uitkomsten te hebben. Mocht het pand niet voldoen aan de eisen, dan wordt het in de verkoop gezet.
De gemeente zelf moet bezuinigen en wil al haar activiteiten beperken tot twee locaties; de voormalige brandweerkazerne aan de Hengelosestraat en leegstaande ruimten in het pand aan de Vlierstraat 103.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Christian van der Meij