Verkeer
Stuur appje
Zoek

Uitslaande brand legt monumentale boerderij in Enschede in as

Weer is het raak bij het monumentale pand Erve 't Kromhof in Enschede. Vlammen slaan donderdagochtend metershoog uit het dak van de boerderij op het terrein. In januari 2021 beschadigden vlammen al hetzelfde pand. De brand brak rond 06.30 uur uit. De rookwolk trekt richting de wijk Hogeland, waar bewoners al asresten op hun auto's vinden.

Een grote rookwolk hangt boven de leegstaande tweekapsboerderij aan de Heutinkstraat. Met verschillende eenheden probeerde de brandweer het vuur onder controle te krijgen, maar inmiddels is al duidelijk dat de vlammen een dusdanig spoor van verwoesting achterlaten dat het pand zwaar beschadigd is. De spuitgasten laten het vuur nu gecontroleerd uitbranden.

Erve 't Kromhof

Erve 't Kromhof is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en geldt ondanks de vervallen staat als gemeentelijk monument. Naast de tweekapsboerderij met voorhuis (uit 1950) staat op het complex nog een kleine boerderij, die tegenwoordig functioneert als schuur. Eind dertiende eeuw werd al melding gemaakt van het bestaan van Erve 't Kromhof.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.