Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dronken man stapt in bij ongeval betrokken auto, politie trakteert hem op nachtje cel

Jordiheinen aanrijdingmarskant newsunited
Op de Marskant in Hengelo gebeurde, voor zover bekend, het enige zware ongeval vrijdagnacht in deze regio plaats.
Beeld: Jordi Heinen

Het politieteam in Enschede heeft via Facebook zijn verbazing uitgesproken over de actie van een dronken man op de locatie van een ernstig ongeval. De man wilde 'voor de grap' in de bij het ongeval betrokken auto stappen. 'Ik kan melden dat wij het dan ook geen leuke grap vonden.'

In het Facebookbericht wordt niet expliciet benoemd om welk ongeval het gaat. Maar navraag bij de politie leert dat het gaat om het ernstige ongeval dat vrijdagnacht plaatshad op de Marskant in Hengelo. Daar raakte een voetganger ernstig gewond nadat deze was aangereden door een auto. De locatie van dat ongeval was volledig afgesloten met linten, omdat de personenauto voor verder onderzoek nog op het plaats delict stond.

'Wat bezielt je?'

'Toen wij gisteren naar deze melding gingen en wij bezig waren met een overleg met de verkeersongevallenanalyse konden wij onze ogen dan ook niet geloven toen een persoon, in kennelijke staat van dronkenschap, in de personenauto wilde stappen die betrokken was bij de aanrijding', aldus de politie Enschede op Facebook.

'Deze man dacht kennelijk dat het een leuk grap was en vond het niet nodig om achter ons gespannen lint te blijven. Ik kan melden dat wij het geen leuke grap vonden.' De man is aangehouden vanwege ambtsbelemmering en het verstoren van de openbare orde. Hij heeft de rest van de nacht doorgebracht in het arrestantencomplex in Borne.

De politie heeft er geen goed woord voor over. 'Wat bezielt je om dit te doen. Denk eens aan de slachtoffers in deze zaak. Niet te geloven dit gedrag!'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.