Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gespannen sfeer bij de Grolsch Veste tijdens en na FC Twente - Fiorentina

20220825 rellen na FCT Fiorentina News United Dennis Bakker
Gespannen sfeer bij de Grolsch Veste
Beeld: News United / Dennis Bakker

De sfeer rond voetbalstadion de Grolsch Veste in Enschede is gespannen na de wedstrijd FC Twente tegen Fiorentina. Er werd met bier en vuurwerk gegooid en een groep Tukkers probeert bij het uitvak te komen om de confrontatie met fans van Fiorentina aan te gaan. De ME en politie is massaal aanwezig bij het stadion. FC Twente werd vanavond door het Italiaanse Fiorentina uitgeschakeld in de Conference League.

Tijdens de wedstrijd werd vanuit het vak met Italiaanse supporters met vuurwerk gegooid, waardoor de wedstrijd twee keer stilgelegd werd. Een aantal Twentesupporters wilde toen al verhaal gaan halen en verzamelde zich bij het uitvak. Na de wedstrijd werd een hek geforceerd en probeerden een aantal supporters opnieuw bij het uitvak te komen.

De onrustige sfeer begon gisteravond al toen een flinke vechtpartij ontstond tussen Twente- en Fiorentina-aanhangers bij het InterCity Hotel in de binnenstad. De groep Italianen die daarbij betrokken waren, werden vandaag naar het arrestantencomplex in Borne overgebracht en mochten de wedstrijd niet bijwonen.

20220824 rellen FC Twente Fiorentina News United
Lees ook
Massale vechtpartij tussen fans FC Twente en Fiorentina in binnenstad Enschede
17021 FC Twente
Lees ook
Europese avontuur van FC Twente eindigt na zinderend duel tegen Fiorentina
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.