Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Deze week in Struggles: Tiktokker Annette Mijnheer (Pubersvragen) met alles over anticonceptie, zwangerschap en abortus

IMG 0654 annette close up
Deze week verwelkomen Roos en Olivier hun eerste gast: Annette Mijnheer, beter bekend als 'Pubersvragen'.
Beeld: Richelle Wichems/1Twente

Hoe voorkom je als tiener dat je zwanger wordt? En wat nou als dit toch gebeurt? Deze vragen worden gesteld in de nieuwste aflevering van de podcast Struggles. Met deze week een heel speciale gast om hierover mee te praten: TikTokker Annette Mijnheer, beter bekend van Pubersvragen!

Annette Mijnheer

In de nieuwste aflevering van Struggles verwelkomen hosts Roos en Olivier hun eerste gast: zwangerschapsdocent Annette Mijnheer. In de afgelopen – bijna – drie jaar heeft ze een enorm bereik op platform TikTok gekregen. Hier plaatst ze regelmatig video's over anticonceptie, menstruatie, tienerzwangerschap en abortus. Hiermee wilt ze tieners die rondlopen met deze vragen iets leren. "Als ik er één ongewenste tienerzwangerschap mee kan voorkomen, ben ik al tevreden", vertelde ze eerder al aan 1Twente.

“Als ik één ongewenste tienerzwangerschap kan voorkomen, ben ik al tevreden.”

De onderwerpen van deze week

Roos en Olivier vragen Annette naar de onderwerpen die zij het beste kent: anticonceptie, tienerzwangerschap en abortus. Want hoe voorkom je als tiener nou dat je zwanger wordt? En wat nou als het toch gebeurt? Annette legt in de nieuwste aflevering van Struggles uit wat je opties zijn.

Vragenlijst

Loop jij nog rond met een ongemakkelijke vraag? Roos en Olivier hebben een nieuwe enquête opgesteld, waarin jij deze mag stellen. Binnenkort komt er een special online, waarin ze al deze vragen gaan beantwoorden. Ook de oude vragenlijst mag je nog steeds invullen.

In 1Twente Vandaag heeft Olivier ook het één en ander verteld over de aflevering van deze week en de samenwerking met Annette. Bekijk de uitzending hieronder.

icon_main_info_white_glyph

Struggles, de podcast

De podcast is te beluisteren op Spotify en Apple Podcast. Iedere vrijdagmiddag komt er om 16.00 uur een nieuwe aflevering uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.