Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bryan Ruiz speelt nog één keer voor FC Twente bij afscheidswedstrijd in Costa Rica

20220921 UITNODIGING BRYAN RUIZ AFCSHEIDSWEDSTRIJD STILL VIDEO FCTWENTE
Ruiz speelt zaterdag nog één keer in het rood van FC Twente
Beeld: Still video FC Twente

Bryan Ruiz neemt het zaterdag met zijn huidige club Liga Deportivo Alajuelense in Costa Rica op tegen FC Twente, maar zal dan ook nog even van shirt wisselen om nog één keer mee te spelen met zijn oude club uit Enschede. De clublegende stond woensdag zelfs al op het trainingsveld met de ploeg van trainer Ron Jans. Met de wedstrijd zegt Ruiz het voetbal vaarwel.

FC Twente is inmiddels goed en wel geïnstalleerd in Costa Rica. In Zuid-Amerika speelt de ploeg van trainer Ron Jans komende zaterdag de afscheidswedstijd van clublegende Bryan Ruiz. "Het is een heel grote meneer, zeker in Costa Rica. Ik heb heel erg veel respect voor hem", klinkt het lovend uit de mond van Jans tegen RTV Oost.

De tenten zijn echter niet enkel en alleen opgeslagen voor vertier, zegt de oefenmeester. "Deze trip is een goede combinatie tussen ontspanning en inspanning."

In actie voor beide clubs

Bryan Ruiz speelt zaterdag in zijn afscheidswedstrijd ook nog even mee in het door hem zo geliefde shirt van FC Twente. "Voor Bryan is het prachtig dat hij zaterdagavond voor beide clubs die hij zo lief heeft in actie gaat komen", zegt Jans. "Het zal ook voor de supporters speciaal zijn om Bryan weer voor een avond in het shirt van FC Twente te zien."

Jans heeft geen moment getwijfeld over het speciale verzoek van Ruiz. "Daar willen we uiteraard graag aan meewerken. Om alvast wat te wennen aan zijn ‘nieuwe’ ploeggenoten heeft hij vanmiddag meegetraind."

Mooie herinneringen

Ruiz kwam dus al even buurten bij FC Twente, waar hij met Wout Brama en Sander Boschker (nu keeperstrainer) oud-ploeggenoten trof. "Geweldig dat ze allemaal gekomen zijn. Sander was de eerste die ik zag. Het was heel fijn om hem weer te zien. Alle mooie herinneringen van mijn tijd bij FC Twente komen weer naar boven."

Gas geven

Jans hoopt naast de afscheidswedstrijd op nog een oefenpot in Costa Rica. "Dan kunnen we volgende week echt gas geven. Deze trip is een goede combinatie tussen ontspanning en inspanning", aldus de trainer.

icon_main_info_white_glyph

Afscheidswedstrijd

De afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz is zaterdagavond live te zien bij RTV Oost. De uitzending begint om 22.10 uur, de wedstrijd om 23.00 uur.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.