Vier digitale flitspalen telt de gemeente Enschede. En die leveren een lucratieve bijdrage aan de staatskas. Alle overtredingen van de maximale snelheid of het negeren van het rode verkeerslicht worden geregistreerd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). In Enschede springt er één flitspaal tussenuit. Die aan de Hengelosestraat zette in 2021 meer dan 12.000 automobilisten op de foto.
Sinds jaar en dag staat er al een flitspaal aan de Hengelosestraat in Enschede, ter hoogte van het kruispunt met de Toekomststraat. Voorheen stond deze op de middenberm, maar nu langs de kant van de weg. Al het verkeer in de richting van Hengelo wordt vastgelegd en wie te hard rijdt wordt geflitst. In 2021 gebeurde dat maar liefst 12.066 keer, gemiddeld dus zo'n 33 keer per dag.
Ook de flitspaal aan de Zuiderval had het vorig jaar druk. Ter hoogte van de McDonald's bij het kruispunt met de Wethouder Beverssstraat werden 2774 automobilisten geflitst omdat harder reden dan de maximale toegestane 50 kilometer per uur. Daarnaast zijn er nog 1094 boetes uitgedeeld vanwege het negeren van rood licht.
Door de flitspaal aan de Kuipersdijk (bij Aquadrome) zijn 434 hardrijders op de bon geslingerd en 1476 automobilisten die door het rode licht reden. Aan de Burgemeester van Veenlaan, ter hoogte van het kruispunt met de Wethouder Beversstraat, staat de 'minst drukke' flitspaal. In 2021 werd daar de maximale snelheid 346 keer overschreden en is het rode licht 327 keer genegeerd.
In totaal zijn er in Enschede vorig jaar 18.517 weggebruikers geflitst. Dat zijn gemiddeld bijna 51 boetes per dag. Opvallend is dat er al jaren sprake is van een dalende trend in het aantal flitsboetes. In 2017 werden nog 26.424 weggebruikers geflitst vanwege te hard rijden of het negeren van rood licht. Onder meer de coronaperiode (minder verkeer op de weg) kan daar de laatste twee jaar aan hebben bijgedragen.