Verkeer
Stuur appje
Zoek

Persoon geslagen met bijl in Enschede-Zuid

20220531 Bijlincident Bijvank Enschede News United Dennis Bakker
Aan het Bijvank is een persoon (tegen het hoofd) geslagen met een bijl.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Bij een incident met een hakbijl in de wijk Wesselerbrink in Enschede-Zuid is dinsdagmiddag een persoon gewond geraakt. De politie is direct een zoektocht gestart naar de verdachte. Volgens omstanders zouden er twee mannen bij de aanval betrokken zijn.

Wat er precies is gebeurd aan Het Bijvank is officieel nog niet officieel bekend. Het incident gebeurde nabij een schoolplein van de OBS Harry Bannink en Kindercentrum de Toverbal. Omstanders zeggen te hebben gezien hoe twee mannen uit een auto zonder kentekenplaat sprongen en vervolgens een persoon op straat aanvielen. Het slachtoffer zou daarbij op het hoofd zijn geslagen.

Zoektocht naar verdachte

De omgeving is afgezet voor sporenonderzoek. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie maakt hij het naar omstandigheden goed.

De politie is op zoek naar een getinte man tussen 20 en 25 jaar oud, circa 1.80 meter lang, met zwarte krullen en een groene jas. Indien de verdachte wordt gezien, roept de politie op om zelf geen actie te ondernemen, maar direct contact op te nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.