Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

PostNL sluit sorteercentrum in Enschede, medewerkers gaan naar Zwolle

Pakketsorteercentrum Post NL
Sorteercentrum van PostNL, afbeelding ter illustratie.
Beeld: PostNL

Het sorteercentrum van PostNL in Enschede sluit de deuren. Dat bevestigt het postbedrijf na berichtgeving van Tubantia. De ongeveer honderd mensen die nu nog in het pand aan Rigtersbleek-Aalten werken, kunnen aan de slag in het sorteercentrum in Zwolle of worden begeleid naar ander werk, aldus PostNL.

Het sorteercentrum in Enschede sluit deze zomer de deuren, omdat PostNL steeds minder post bezorgt. "Daarom moeten wij ons netwerk aanpassen en onze locaties centraliseren", aldus een woordvoerder.

Begeleiding

Voor de honderd medewerkers, die er parttime of fulltime werken, heeft de sluiting grote gevolgen. Zij moeten straks naar Zwolle voor hun werk. "Maar we hebben ook een speciale afdeling die medewerkers op individueel niveau van werk naar werk begeleidt", zegt de woordvoerder.

"Zo gaan zij in gesprek over interne vacatures, stages, trainingen en begeleiding bij sollicitaties. Ook de mogelijkheden om met pensioen te gaan, kunnen worden besproken voor sommige van de collega’s. Verder is er een mogelijkheid om met een transitievergoeding vanuit ons sociaal plan elders aan de slag te gaan."

Volgens PostNL heeft de sluiting van het sorteercentrum in Enschede geen gevolgen voor de postbezorging in Twente en omstreken.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.