Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose basisschoolleerlingen exposeren zelfgemaakte kunstwerken in het Natuurhus

Natuurhus0404
De dromenvangers van de leerlingen
Beeld: Martine Evenhuis

Kinderen van vijf verschillende basisscholen krijgen een expositie in het Natuurhus in Almelo. Het thema van de expositie is ‘Ode aan de natuur’. Aan de hand van takken, bladeren en ander natuurlijk materiaal hebben de leerlingen een dromenvanger gemaakt waarop ze een wens moesten visualiseren.

Wensen

Martine Evenhuis is eigenaresse van kinderatelier Kijk & Doe in Almelo en initiatiefneemster van dit project. “Het ging echt alle kanten op met die wensen”, vertelt Martine lachend. “De ene wilde miljonair worden, de ander kampioen met paardrijden. De ene wens was heel groot en de ander juist heel klein. Toen het project begon was de ramp in Turkije en Syrië net geweest. Er waren ook wensen van kinderen dat ze wilden dat de mensen daar weer gelukkig zouden worden”.

Natuurlijk materiaal

De leerlingen mochten alleen met natuurlijk materiaal werken. “De kinderen hadden er ander halfuur de tijd voor”, vertelt de kunstenares. Er lagen taken, bladeren, zagen, tangen en spijkers op tafel. “Ze mochten zich helemaal uitleven. Dat vonden ze heel leuk want zoiets doen ze niet meer elke dag op school”.

Het kunstproject is bedoeld voor kinderen van groep 6 en er doen vijf basisscholen aan mee: de Telgenborch, de Compaan, de Windhoek, Letterveld in Almelo en de st. Stephanusschool in Bornerbroek. In maart bezocht Martine samen met haar collega Janke Nijboer de basisscholen om te werken aan de dromenvangers.

Regendans

Er deed ook één groep 1 groep van de Compaan mee aan het project. “Maar dat is niet erg, daar hebben we gewoon wat anders voor verzonnen”, zegt Martine. De peuters hebben een regendans geleerd. “We hebben gekleurde wol om stokken heen gedraaid met belletjes eraan en die konden de kinderen gebruiken tijdens de dans”.

icon_main_info_white_glyph

De expositie

De kunstwerken van de kinderen zijn vanaf woensdag 5 april tot en met zondag 7 mei in het Natuurhus in Almelo te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.