Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lauren uit Almelo plaatst zich voor het NK turnen: ‘Het werd best spannend of ik het wel of niet ging halen’

190423 Lauren Olsman
Lauren tijdens een training
Beeld: Lauren Olsman

Het voelt als een droom die uitkomt voor de twintigjarige turnster Lauren Olsman uit Almelo. Ze heeft zich geplaatst voor het NK turnen in Alkmaar komende zaterdag.

Door het oog van de naald

De turnster van vereniging Achilles WIL Almelo is trots op zichzelf. “Maar het was wel heel spannend hoor”, vertelt Lauren. “Ik had namelijk niet mijn beste wedstrijd.” Lauren vertelt dat haar wedstrijd wat lastig begon met een aantal fouten. “Het werd op het einde best wel spannend of ik het wel of niet ging halen. Maar ik heb het gehaald!”

NK in Alkmaar

Komende zaterdag mag Lauren zich opnieuw bewijzen op het NK in Alkmaar. Zenuwachtig is ze nog niet. “Dat komt nog wel”, zegt de turnster lachend. Lauren bereidt zich goed voor op de wedstrijd en traint elke dag tot aan de finale. “Het zijn korte trainingen, maar wel wedstrijdgericht. Dan ben ik zaterdag niet al te moe om een goede wedstrijd te kunnen turnen.”

'Het gaat goed of het gaat fout'

De training van Lauren begint met een warming-up, gevolgd door oefeningen gebaseerd op kracht en lenigheid. “Daarna heb ik nog twee uur om de toestellen te trainen. Dat zijn de sprong, balk, brug en de vloer.” Lauren moet zaterdag kunnen laten zien aan de jury dat ze de oefeningen op al deze toestellen goed beheerst. “Ik kan vooral veel elementen op de balk”, vertelt Lauren. “Maar tijdens een wedstrijd is dat toch weer anders, want dan komt ook de spanning erbij kijken. Het is echt een momentopname: het gaat goed of het gaat fout.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.