Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Dodenherdenking in Hengelo: stille tocht en herdenkingsdienst

Dodenherdenking hengelo2022 1twente
Beeld: 1Twente

Aankomende donderdag herdenken we in Nederland alle oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen en vredesoperaties daarna. In Hengelo worden er kransen gelegd bij het monument bij het stadhuis en er wordt een herdenkingsdienst gehouden in de Lambertusbasiliek.

Stille tocht

De herdenking begint donderdagavond bij het Bevrijdingslaantje. Vanaf het monument ‘Voor onze bevrijders’ wordt er een stille tocht gelopen richting het monument bij het stadhuis. Semi Militair Tamboerkorps Liberation zal de tocht leiden en de zogenaamde dodenmars spelen. De stille tocht vertrekt om 19.40 uur richting het stadhuis.

Bij het monument op het Burgemeester Janssenplein zal burgemeester Sander Schelberg een toespraak houden en wordt de Taptoe gespeeld. Na de twee minuten stilte zal het Wilhelmus klinken. Daarna wordt er een krans gelegd namens het gemeentebestuur en is er gelegenheid voor anderen om bloemen en kransen te leggen.

Herdenkingsdienst

Na de kranslegging is er een herdenkingsbijeenkomst in de Lambertusbasiliek. De dienst wordt geopend met een welkomstwoordje van burgemeester Sander Schelberg. Historicus Hans Morssinkhof houdt een lezing over Hengelo en de oorlog. De muzikale begeleiding is in handen van Projectorkest Twente, Projectkoor Twente en soliste Karin Hertsenberg. Zij zullen het Requiem van John Rutter spelen. De dienst begint rond 20.20 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.