Verkeer
Stuur appje
Zoek

Planten van traditionele Maibaum in Enschede: Duitse schlagers en liters bier

Het Maibaumfest is in Nederland niet zo heel bekend, maar in Duitsland is dat anders. Daar wordt traditioneel op de eerste mei de Maibaum feestelijk opgezet. Vorig jaar was de eerste editie van dit feest bij Eet- en Bierencafe De Beiaard in Enschede. Toen nog voor ‘vrienden van de Beiaard’; dit jaar voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van Duitse schlagers en liters bier.

Schlagers

De feestelijke middag wordt afgetrapt met dweilorkest 'n Moal Wat Aans uit Reutum. Het orkest loopt deze zondag vanaf het Bolwerk naar de Oude Markt in Enschede, waar de mensen op het terras worden verrast door verschillende schlagernummers.

Vooraan in de stoet wordt de Meiboom meegezeuld en naar Eet- en Bierencafé De Beiaard gebracht en neergezet. De middag krijgt verder nog kleur door optredens van Wilfried Wildschwein en Wilma Valentijn.

icon_main_info_white_glyph

Maibaum

Het opzetten van de Maiboom is een traditie afkomstig uit de Duitse deelstaat Beieren. Op 1 mei wordt op veel plaatsen de kaarsrechte boomstam neergezet op centrale plekken in steden en dorpen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.